SİİRT / MERKEZ - Adnan Menderes Ortaokulu

Nis

Okulumuz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yılın yorgunluğunu atmak için birlikte piknik yaptık.Ayrıca piknik alaninda çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynadılar.

Nis

Kudüs ile ilgili bilgilerimizi artırmak, Kudüs’ün önemini anlamak ve Kudüs ile ilgili bilincimizi artırmak amacıyla okulumuzdaki öğrencilere ‘Kudüs’ Temalı Bilgi ve Kültür Yarışması" düzenledik.Dereceye giren öğrencilere ödüller verilecektir.

Nis

Okulumuzun ev sahipliğinin yaptığı Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonun(TAZOF) düzenlemiş olduğu, Siirt Merkez ortaokullar arası Turnuvasına öğrencilerimiz katılımda bulundular..

Nis

Değerler kulübündeki öğrenciler Hz. Muhammed'in(sav) Hayatını daha iyi anlamak için kitap yarışmasına katıldılar..

Nis

•  "Çocuklar Okusun Diye!”  Sloganıyla Öğrencilerimiz, Geleneksel Siirt 9. kitap fuarına ziyarete bulundular..

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda öğrencilerimizle toplu iftar programı düzenledik.Birlikte iftar açma mutluluğu yaşatan, programın düzenlenmesinde maddi, manevi desteği olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

İyilik iyidir...

Mrt

7/A sınıfı öğrencileri,Sosyal Bilgiler dersinde "Bilim İnsanları" konusunu etkinlikler kapsamında işlediler.

Konu kapsamında bilim insanlarına yer veren öğrencilerimiz, canlandırma eşliğinde harika bir derse imza attılar.

Einstein'dan İbn-i Haldun, Farabi'den Aziz Sancar'a,Piri Reis'ten İbn-i Sina'ya kadar birçok bilim insanına değinen öğrencilerimiz, bu sayede konunun derinlemesine işlenmesine ve pekişmesini de sağladılar.

Öğrencilerimize ve öğretmenimize bu güzel ve anlamlı çalışma için teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmenimiz rehberliğinde hasta ve yaşlı ziyaretinde bulunmuşlardır.

Hastaları ziyaret etmek Peygamberimizin sünnetidir. Peygamberimiz(s.a.v.) kendisi hastaları ziyaret eder bizlere de bunu tavsiye ederdi. “Kim bir hastanın hâl ve hatırını sormaya gider veya Allah için sevdiği bir kişiyi ziyaret ederse, ona bir melek şöyle seslenir: Sana ne mutlu! Güzel bir yolculuk yaptın. Kendine cennette yer hazırladın!”  sözleriyle hasta ziyaretini teşvik ederdi. Çünkü hastayı ziyaret etmek Müslümanın Müslümana karşı bir hakkıdır. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz yaşlılara da hürmet edilmesini tavsiye eder, şöyle buyururdu.

"Bir genç, bir yaşlıya, yaşından dolayı hürmet ederse onun yaşına varınca, Allahü Teâlâ, ona gençleri hürmet ettirir." Yine Peygamberimiz (s.a.v.): “Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslümana saygı gösterip ikram etmek Allah'a saygıdandır.” buyurmuştur.

Öğrencilerimiz bu vesileyle hem Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmiş hem de hasta ve yaşlı ziyaret adabını öğrenmişlerdir. Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Adnan Menderes Ortaokulu ile Siirt İl Kültür Müdürlüğü işbirliği ile okulumuza Gezici Kütüphane tanıtıldı. Okulumuz adına İl Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.

Mrt

Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri "Dürüstlük Bakkalı" etkinliği kapsamında topladıkları geliri GAZZE'ye bağışladılar. Bu farkındalıklarından dolayı Adnan Menderes ailesine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapmış bulunmaktayız. Öğretmenleri eşliğinde çök kapan tutun pozisyonu alan  öğrencilerimiz yaklaşık 60 saniye sonra sınıfın kapılarına yakın tek sıra olmuşlardır. Okul personeli tarafından saat 11.30'da Zile basılmış ve tahliye planına uygun bir şekilde sırası gelen sınıflar koridorda bulunan tahliye personeli tarafından acil çıkışlara yönlendirilmiş ve tahliye başlayarak öğrenciler güvenli bir şekilde okul dışına çıkmışlardır. Tahliyeden sonra okul binasında kimsenin bulunmadığına emin olunduktan sonra öğrencilere deprem öncesi hazırlıklar, deprem sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca okulumuzda Sivil Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle bir pano çalışması yapıldı...Okulumuz adına tüm öğretmen ve personele katkılarından dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

Şbt

Adnan Menderes Ortaokulu olarak öğrencilere yönelik okul tarafından meslek tanıtımı yapıldı. Siirt Devlet Hastanesinden Uzman Kardiyolog Muzaffer Aslan ile Siirt Barosu Saymanı Av.Sinem Çalapkulu Aslan tarafından, Doktorluk ve Avukatlık mesleğinin tanıtımı, görevleri ile ilgili bilgiler verildi.  Meslek tanıtımında  Doktorluk ve Avukatlık mesleğinin tanıtımı olmak üzere,  eğitim süreci, iş hayatına başlama şekli, özelde çalışma ve kamuya atanma, mesleğin gerektirdiği kişilik özellikleri ve çalışma şartları sunum şeklinde anlatılarak, bu mesleği seçecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu. Meslek Tanıtımı ,soru-cevap kısmının ardından sona erdi.